Šriftas:
A A A
Fonas:
Baltas Juoda
Iliustracijos:
Rodyti Slėpti
Close
Vilniaus filiale lankosi VU Medicinos fakulteto pirmakursiai
Vilniaus filiale lankosi VU Medicinos fakulteto pirmakursiai

Pačią objektyviausią informaciją iš pirmosios ekspertų grandies – taip Centre visada sutinkami dar ir studentai. Šiandien Vilniaus filiale lankosi Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto visuomenės sveikatos katedros pirmakursiai.

„Būsimieji profesionalai susipažįsta su pagalbos žalingai vartojantiems ar priklausomybe sergantiems asmenims būdais, diskutuoja apie individo ir visuomenės sveikatos sąsajas priklausomybių aspektu, klauso Vilniaus filialo direktoriaus Giedriaus Likatavičiaus ir metodinio vadovavimo ir monitoringo skyriaus specialistės Evelinos Pridotkienės pranešimų, o praktiškai darbą jiems demonstruoja Vilniaus filialo socialinės ir psichologinės pagalbos vedėja Eglė Lydekaitė”, – tobulėjimo dieną pristato RPLC direktoriaus pavaduotoja dr. Aušra Širvinskienė.

Dr. Aušra Širvinskienė VU Medicinos fakulteto visuomenės sveikatos specialybės studentams dėsto nuo 2012 m.

Sveikatos sociologijos paskaitose studentai susipažįsta su sveikatos sociologija, kaip mokslu, kuris tyrinėjantis, kaip socialiniai veiksniai, tokie kaip kultūra, ekonominė padėtis, šeima, politika ir bendruomenė, veikia sveikatą ir sveikatos priežiūros sistemas. Ši disciplina siekia suprasti, kaip visuomenė formuoja ligų paplitimą, sveikatos elgseną ir medicinines praktikas.

Dr. Aušra Širvinskienė daug prisidėjo ir prie LR Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija inicijuotos akcijos „Žvelk giliau” – seminarų ir paskaitų metu žinias apie stigmos mažinimą ji visus metus integravo ir studentams.