Šriftas:
A A A
Fonas:
Baltas Juoda
Iliustracijos:
Rodyti Slėpti
Close
MINIME DIENĄ BE TABAKO
MINIME DIENĄ BE TABAKO

„Šįryt važiuodama į darbą stebėjau automobilių vairuotojus. Ir ne vienas iš jų rūkė elektronines cigaretes, maža to, šalia sėdint nepilnamečiams vaikams. Tai kokią žinutę mes siunčiame? Priklausomybė nuo nikotino yra antra pagal dydį pasaulyje mirtingumo priežastis ir tiesoje pagaliau turime padėti tašką. „, – šįryt LRT RADIJAS laidoje „Ryto garsai” aiškino RPLC direktoriaus pavaduotoja dr. Aušra Širvinskienė.

Šiandien visas pasaulis mini dieną be tabako. Vilniaus filiale baigėsi 8 savaites trukusi akcija, kurios metu bet kuris Vilniuje gyvenantis žmogus galėjo kreiptis ir dalyvauti programoje, o paslaugos jiems buvo apmokėtos iš RPLC biudžeto lėšų.

„Pacientai gavo visą gydymo kursą – 6 konsultacijas ir nemokamus medikamentus. Sulaukėme ~50 užklausų iš Vilniaus gyventojų, iš kurių 14 gavo visiškai nemokamą gydymą ir 5, kurie gavo nemokamas konsultacijas bei sutiko medikamentus įsigyti iš savo lėšų. Gydymas jau į pabaigą. Iš 14 pacientų 2 užbaigė gydymą sėkmingai. 12 dar gydosi ir gauna nemokamus medikamentus.
Nors akcijos laikas ir baigėsi, tačiau paslauga teikiama ir toliau, pacientai gauna nemokamas konsultacijas, tik turi susimokėti už medikamentus”, – pristato specialistė Evelina Pridotkienė. Gydymo kursą koordinavo klinikinės toksikologijos gydytojas Haris Jakavičius.

Vilniaus filialo direktorius, Pasaulinės sveikatos organizacijos ekspertas Giedrius Likatavičius dar kartą primena: „Nustatyta, kad rūkymas visame pasaulyje yra antras pagrindinis mirties nuo bet kokios priežasties rizikos veiksnys, dėl kurio kasmet miršta beveik 8 milijonai žmonių. Todėl tabako vartojimas ir toliau daro didelę įtaką pasaulyje visuomenės sveikatai.”

Atsiverskite metodinę medžiagą, kuri padės mesti rūkyti.